Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nu 1956 yılında 21 Mayıs’ın “Dünya Süt Günü” olarak bütün üye ülkelerde kutlanması kararı almıştır.
Her yıl 21 Mayıs tarihinde “Dünya Süt Günü” olarak dünyada ve ülkemizde sütün insan sağlığı açısından önemini vurgulamak, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlamak ve konu ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla kutlanmaktadır.
Beslenmemizin temel yapı kaynaklarından biri olan kalsiyumun esas kaynağını süt ve süt ürünleri oluşturmaktadır. İnsan bedeninin ihtiyaç duyduğu protein, kalsiyum, B2 vitamini ve B12 vitamini başta olmak üzere birçok besin maddesinin en önemli kaynağı süt ve süt ürünleridir.
İnsan sağılığının temel yapı taşlarından olan süt ve süt ürünleri tüketiminin artırılması gerekmektedir. Sadece çocukluk döneminde değil her yaşta sağlıklı bir vücut için süt ve süt tüketimine önem verilmelidir. Sağlıklı nesiller yetişmesi için süt içme alışkanlığının artırılması gerekmektedir.